Pien-Saimaan Suojeluyhdistys < Aloitussivulle

purjevene
Pien Saimaa100 logo

 SuomiFinland100 tunnus sininen RGB

Pien-Saimaa 100 osaksi itsenäisyyden juhlavuoden hanketta

 Valtioneuvoston alaisuudessa johdetaan Suomen itsenäisyyden kunniaksi perustettua Suomi-Finland 100 hanketta.

 Hankkeen johdanto kuuluu seuraavasti:
”Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa, joiden kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Juhlavuoden ohjelmaehdotuksen voi tehdä kuka tahansa, ja haku jatkuu aina lokakuun loppuun 2017. Ohjelmaan hyväksyttävien hankkeiden tulee liittyä vuoden teemoihin ja tapahtua pääasiallisesti vuonna 2017. Ohjelmahankkeet saavat oikeuden käyttää juhlavuoden tunnusta”.

Pien-Saimaan Suojeluyhdistyksen syyskokouksessa keskusteltiin siitä, että tänä kesänä saattaisi valmistua sadas kosteikko Pien-Saimaalle. Ajatus johti toiseen, ja niinpä haimme mukaan Valtioneuvoston Suomi 100 hankkeeseen. Hyväksyntä tuli heti ja nyt olemme osa itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa tunnuksella Pien-Saimaa 100.

Rahaa valtioneuvosto ei kylläkään luvannut. Maakunnat ovat saaneet pienen määrärahan hyväksyttyihin hankkeisiin. Olemme anoneet rahoitusta parin tilaisuuden järjestämiseen syksyllä. Etelä-Karjalan liitto ei ole tehnyt asiasta vielä päätöstä. Järjestämme tilaisuudet joka tapauksessa jossain muodossa.

Pien-Saimaan Suojeluyhdistys isännöi Ely-keskuksen rahoittamaa Pusa –Puhdas Pien-Saimaa hanketta, jossa kosteikkoja ja muita vesiensuojelurakenteita toteutetaan Pien-Saimaan alueelle. Hanke toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan seudun Ympäristötoimen kanssa.

 

 

Ymptoimi

 

ELY 

 

Suojeluyhdistys logo tekstioikealla