< Aloitussivulle

KUTILAN KANAVA – Ovi Suur-Saimaalle -keskustelutilaisuus 10.10. Taipalsaaren kunnantalolla

Kutilan kanavaa on suunniteltu lukuisien sukupolvien ajan, ensimmäiset havainnepiirrokset ovat laadittu jo vuonna 1876. Luultavasti kulkureittiä on pähkäilty jo tätä aiemmin, onhan Kutilan kannas hyvin kapea ja sen avaaminen nopeuttaisi merkittävästi Pien-Saimaan ja Suur-Saimaan välistä liikennöintiä.

Nyt Kutilan kanava on noussut jälleen suunnittelupöydälle, Etelä-Karjalan liiton ja sen yhteistyökumppanien toimesta. Käynnistyneen suunnitteluhankkeen aikana tullaan muun muassa laatimaan kanavan ja siihen liittyvien rakenteiden yleissuunnitelmat sekä vedenlaatu- ja virtaamamalli kanavan ja siihen liittyvien pumppaamoiden vaikutuksista Pien-Saimaan vedenlaatuun.

Kutilan kanavan rakentamisen tavoitteena on sujuvoittaa eteläisen Saimaan vesiliikennettä ja parantaa vesiliikenneturvallisuutta, sekä luoda toimintaedellytyksiä eri elinkeinoille, kuten matkailulle. Kanavan yhteyteen on suunnitteilla myös pumppaamoratkaisuja, joiden avulla Suur-Saimaan vettä tullaan siirtämään Pien-Saimaalle, erityisesti rehevöitymisestä kärsivälle Maavedelle. Kanavahankkeella tulee siis olemaan myös merkittäviä vaikutuksia Pien-Saimaan vedenlaatuun ja sitä kautta virkistysarvoihin.

Kanavahankkeen tiimoilta järjestetään yleisötilaisuus,
missä asukkailla on mahdollisuus kysellä ja keskustella hankkeesta.
Tilaisuus järjestetään Taipalsaaren kunnantalolla (osoite: Kellomäentie 1) 10.10.2018 kello 18.00.
Tilaisuuden kahvitarjoilu alkaa 17.30.

TERVETULOA!

Hanketta rahoittavat Kaakkois-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö, Taipalsaaren kunta ja Etelä-Karjalan liitto.

Lisätietoja:
Ympäristöpäällikkö Matti Vaittinen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 139 0173)
Suunnittelujohtaja Marjo Wallenius (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 824 0915)