< Aloitussivulle
Vuoden 2018 vesistökunnostajapalkinto Pien-Saimaan pelastajille

 

Vesistkunnostaja 2018

Palkinnon vastaanottivat Oulussa 13.6.2018 Marjut Sassi Pien-Saimaan suojeluyhdistyksestä ja Raija Aura Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta.

Valintakriteereissä korostettiin konkreettista kunnostustyötä ja vapaaehtoistoimintaa sekä erityisesti toiminnan laaja-alaisuutta, vaikuttavuutta ja pitkäjänteisyyttä. Perusteluinaan raati kertoi, etttä vuoden 2018 vesistökunnostajayhteisö on selvittänyt vesistön tila, suunnitellut ja konkreettisesti ja laajamittaisesti toteuttanut useita vesistön tilaa parantavia toimenpiteitä. Ongelmiin on haettu uusia ratkaisuja ja innovaatioita. Toiminnassa on mukana vahvana osana vapaaehtoistoiminta. Hankkeille ja toteutukselle on haettu aktiivisesti useita rahoitusmahdollisuuksia.

Toiminnan ja hankekokonaisuuden keskeisinä moottoreina ovat toimineet Lappeenrannan kaupunki /Lappeenrannan seudun ympäristlötoimi ja Pien-Saimaan suojeluyhdistys ry. Avaintoimijat ovat omalla aktiisella otteellaan, hankkeisiin sitoutumisellaan ja kannustavalla esimerkillään onnistuneet luomaan laajan vesienhoidon verkoston. Eri toimijat ovat yhdessä tehneet tuloksellista yhteistyötä yhteisen tavoitteen eteen. Toimenpiteet ovat perustuneeet huolelliseen suunnitteluun ja niiden vaikutuksia on seurattu. Tulokset osoittavat konkreettisen onnistumisen vesistön tilan paranemisena.

”Tämä on ihan mahtava tunnustus tälle suurelle yhteisölle, jossa kukin tahollaan tekee arvokasta työtä Pien-Saimaan hyväksi. Tämä taatusti innostaa ja motivoi jatkamaan pitkäjänteistä työtämme”, riemuitsee Raija Aura yhteisestä palkinnosta.

Palkinto jaetaan vuosittain järjestettävän vesistökunnostusverkoston seminaarin yhteydessä. Tänä vuonna seminaari järjestettiin 12.–14.6. Oulussa. Palkinnon ojensivat Antton Keto Ympäristöministeriöstä ja Sanna Vienonen Suomen ympäristökeskuksesta SYKE:stä.  Vesistökunnostusverkosto on valtakunnallinen kaikille avoin yhteydenpitofoorumi, joka välittää tietoa ja kokemuksia vesistöjen kunnostamisesta.

Lisätietoja:
projektikoordinaattori Raija AuraLappeenrannan seudun ympäristötoimi
p. 040 584 3278, raija.aura(at)lappeenranta.fi

Linkki SYKEn tiedotteseen