< Aloitussivulle
Pien-Saimaan Kivisalmessa juhlittiin maanantaina 13.4.2015, kun ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen käynnisti Kivisalmen pumpun ja vihki pumppaamon virallisesti käyttöön.

27avajaiset13042015

Ympäristöministeri Sanni Grahn Laasonen totesi avajaispuheessaan, että Kivisalmen pumppaamo on hyvä esimerkki suomalaisesta osaamisesta. Ministeri toivoi, että paikallisten ihmisten kova tahto vesisuojeluun tuo myös uuden tekniikan käyttöön oton kautta merkittävää uutta osaamista ja työpaikkoja Suomeen.

Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan puheenjohtaja Tuula Lindh totesi, että kunnostamisen eteen on toimittu monella eri tavalla. On hoitokalastusta, kosteikkorakentamista sekä pumppaamoa. Seurantaa ja työtä jatketaan myös tulevaisuudessa.

Avajaisia juhlistivat myös Taipalsaaren Metsäpolun päiväkodin lapsiryhmä norpparäpillään ja iloisella laulullaan. Kutsuvieraita oli avajaisiin saapunut runsaasti.

Kivisalmen pumppaamo on yksi suuri askel Pien-Saimaan kunnostuksessa. Lappeenrannan teknillisen yliopiston kehittämä energiatehokas pumppu on täyttänyt hyvin odotukset. Kivisalmen pumppaamo on ollut ollut koekäytössä 25.2.2015 alkaen.

Lisätietoja:
Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, 0400-815 284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi

Projektikoordinaattori Raija Aura, 040 5843 278, raija.aura(at)lappeenranta.fi