< Aloitussivulle

Tervetuloa!

Kivisalmen hulevesikosteikolla on maanantaina 27.1.204 klo 14-17 tarjolla lämmintä mehua ja piparia sekä tietoa Pien-Saimaan kunnostuksesta ja kosteikkorakentamisesta .

Paikalla ovat kosteikkoasiamies Antti Happonen, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen ja projektikoordinaattori Raija Aura esittelemässä Kivisalmen hulevesikosteikkoa sekä Pien-Saimaan kunnostusta ja kosteikkorakentamista laajemminkin.

Lappeenrannan kaupunki on rakentanut yhteensä viisi hulevesikosteikkoa Sunisenlahden valuma-alueelle. Tämän lisäksi koko Pien-Saimaan valuma-alueella on tällä hetkellä valmiina 21 kohdetta ja saman verran kohteita on vireillä. Kosteikkojen tarkoituksena on tasata virtaamia ja pidättää kiintoaine- ja ravinnekuormitusta.

Kivisalmen hulevesikosteikko on valmistunut talvella 2013 ja sitä ehostettiin vielä tammikuussa 2014. Kulku kosteikolle on Tanhuantien alkupäästä.

Pien-Saimaan kunnostus etenee myös muilla keinoin: meneillään olevia toimenpiteitä ovat Kivisalmen pumppaamon työmaa, kosteikkorakentaminen, hoitokalastus ja jätevesineuvonta sekä tiedotus ja seuranta.

Paikalle toivotaan lähiasukkaita, tiedotusvälineitä ja kaikkia Pien-Saimaasta kiinnostuneita.

Tavataan kosteikolla!

Lisätietoja:
Antti Happonen 040-1474 784
Raija Aura, 040-5843 278